perjantai 22. joulukuuta 2017

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 22: Kysilakkafanaatikon joulupallot


Kyllä on joulukuu mennyt nopeasti! Enää pari yötä jouluaattoon ja on vihdoin minun aikani esitellä kauneusbloggaajien kalenteriluukkuni! Eilen luukku aukesi sekä täällä että täällä. Olettehan muistaneet ne jo katsastaa? Huomenna luukku aukeaa Better Nail Dayssa.

Halusin luukussani yhdistää jollakin tavalla kosmetiikan ja joulukoristelun. Sitten satuin näkemään Tigerissa isoja läpinäkyviä joulupalloja ja siitä se ajatus sitten lähti...


Olen useita vuosia leikitellyt ajatuksella, että koristelisin joulukuuseni joillakin kosmetiikkaan liittyvillä koristeilla tai vaikka ihan konkreettisesti kosmetiikalla. Joulukuusen oksille voisi ripotella glitteriä ja eikö kosmetiikkafriikin joulkuusessa nimenomaan voisi roikkua siveltimiä tai vaikka mini kynsilakkoja? Toistaiseksi tämä on jäänyt aina ajatuksen tasolle, mutta tänä vuonna päätin hyödyntää valtavaa kynsilakkavarastoani joulukuusenkoristeita duunatessa.



Kynsilakathan ovat olleet "harrastukseni" jo vuosia ja niitä löytyy kaapistani sadoittain. Kaapin perukoille on eksynyt myös useita sellaisia lakkayksilöitä, joita ei vai tule enää käytettyä kynsillä. Ne ovat osoittautuneet hutiostoksiksi tai olen esim myöhemmin hankkinut jonkin hyvin samanlaisen, mutta kivemman lakan, joka on syrjäyttänyt aiemmin hankkimani. Yritän näitä minulle turhia lakkoja aina välillä myydä eteenpäin, mutta nykyisillä postin hinnoilla se on aika mahdotonta ja lakoista ei pääse niin helposti eroon, vaikka haluaisi. Joskus se lakkapaljous vähän ahdistaa ja yritän epätoivoisesti välillä kuluttaa joitakin lakkoja loppuun (esim varpaiden kynsiä lakkaamalla). Joskus olen lahjoittanut lakkoja mm Hopelle, mutta olen kuumeisesti yrittänyt keksiä myös muita käyttötarkoituksia näille "ylimääräisille lakoilleni".


Mutta ei eksytä sen enempää sivuraiteille, vaan palataan niihin joulupalloihin. Tigerissa tosiaan oli myynnissä aika isoja läpinäkyviä joulupalloja, jotka sai kahtia ja niiden sisään pystyi laittamaan jotakin. Ajattelin, että pallothan voisi hyvin maalta jollakin kivalla glitterlakalla ja pallon sisälle voisi laittaa esim irtoglitteriä, lahjanarua, paljetteja tai vaikka pienen kynsilakkapullon!


Minulta löytyi sopivasti kahtakin eri valkoista glitterlakkaa "hylkiölakkojen" joukosta, jotka toivat mielestäni sopivasti mieleen lumisateen. Aloin kaadella näitä glitterlakkoja pallojen sisälle. Voi että se oli kivaa! Sisäinen lapseni heräsi ja innostuin kaatelemaan lakkoja aina vain reilummin pallojen sisälle. Sitte kallistelin palloja ja annoin laka valua pitkin pallon reunoja. Oli ihan älyttömän hauskaa seurata, miten lakka liikkui pallossa. Jotakin palloa inostuin ravistamaan lakan sekoituskuula sisällään ja lakka levisi hienosti ympäri palloa. Sitten päätin, että enemän on aina enemmän (kyllähän näin isoihin palloihin meni reilusti lakkaa!) ja rohkeasti lisäsin sekaan myös muun värisiä glitterlakkoja ja myös paria koostumukseltaan läpinäkuultavaa muuta lakkaa.


Tein yhden oranssihtavan (vai ruusukultasen?) pallon, jonka sävytin Essencen Bubble Gum jelly-lakalla. Käytetyt glitterlakat ovat Models Ownin Mirrorball kokoelman Disco Inferno (ja ripaus myös Boogien Nightsia) sekä China Glazen Chillin' With The Snow-mies. Täytin pallon valkoisella harsolla, koska se teki minusta lopputuloksesta huurteisemman näköisen, kun pallosta ei näkynyt läpi.


Models Ownin Mirrorball kokoelma oli muuten joskus todella in lakkaharrastajien keskuudessa ja kaikkien oli ne saatava! Ovathan ne näyttäviä glitterlakkoja. Tosin omani ovat kyllä todella jankkiintuneita ja ole ohentajan lisäksi laittanut niihin sekaan ihan läpinäkyvää lakkaakin välillä, jotta lakan saa ulos pullosta. Minulla on kultaista Disco Infernoa ja violettia Boogie Nightsia tuplakappaleet, koska olen joskus niistä toiset kappaleet saanut. Nämä tuplapullot tuhlasin nyt joulupalloihini, toisen pääasiassa yllä näkyvään oranssihtavaan palloon ja toisen alla näkyvän siniviolettiin palloon.


Violettiin palloon käytin kaikkein peittävimpiä lakkoja ja päädyin jättämään sen sisältä muuten tyhjäksi. Värjäsin pallon ensin vaaleanpunertavan violetiksi Kleancolorin Chunky Holo Fuchialla, joka muuten haisee todella voimakkaasti. Siksi se onkin jäänyt käyttämättä kynsillä. Lisäsin sekaan reilusti Models Ownin Boogie Nightsia ja lopuksi vielä  muutaman lorauksen Orlyn Lunar Eclipseä.  Sekoittelin lakkoja hetken ja lopputuloksesta tuli kyllä upea, kuin avaruus!


Valkoisen pallon sisään laitoin eniten kaikkea "roinaa", koska se näkyi parhaiten läpi. Käytin kuoren koristeluun ainoastaan Flormarin vakoista glitterlakkaa IT04. Ruttasin sisään hieman paljettikangasta ja lahjanarut, sekä heitin sekaan muutaman luonnonvalkoisen helmen. Tämä lopputulos oli minusta jotenkin söpöllä tavalla "old school" ja hyvin jouluinen.


Kun sain pallot koottua, päätin töpötellä pallojen päälle vielä vähän glitterlakkaa, jotta niistä tulisi vielä moniulotteisemman näköisiä. Oranssi pallo sai päälleen jämät Models Ownin kahdesta Mirrorball lakasta. Violetin paallon päälle töpöttelin hieman Models Ownin Boogie Nightsia ja China Glazen Snow-miestä. Valkoisen pallon ulkopinnalla taas on hieman Snow-miestä ja Disco Infernoa.


Kädet olivat pallojen teon jälkeen ihan gltterlakassa ja olihan niitä glittereitä kyllä rehellisesti sanottuna vähän kaikkialla muallakin. :D Mutta todella vähän tämä loppupeleissä sotki, koska suurimman osan lakasta laitoin pallojen sisälle.

En koe olevani mitenkään erityisen paljon askartelijatyyppiä, mutta näiden joulupallojen teko oli kyllä todella kivaa! Itseasiassa jäi vähän harmittamaan, että ostin vain kolme palloa. Lakkoja ja intoa olisi riittänyt tehdä vielä muutama pallo lisää. Ensi jouluna sitten varmaankin! Ja ehkä innostun kokeilemaan lisääkin jotain DIY-juttuja? (Onko suosituksia?) Näette muuten nämä pallot vielä tulevassa joulupostauksessani koristamassa kuustamme, joten stay tuned! :)


Loppuun vielä vinkkaan, että ensi vuoden alussa olen aikeissa järjestää jonkin pienen arvonnan lukijoilleni. Tuntuu nimittäin, että nyt joulukuussa arvontoja on melkein joka blogissa (eikä se mitenkään tietenkään haittaa :D), mutta ajattelinkin, että olisihan se kiva ehkä säästää jokin arvonta myös joulun ja vuodenvaihteen jälkeiseenkin aikaan?  Näin saan palkintoon mukaan mahdolisesti halutessani myös jonkin joulukaleterituotteen, jonka olen saanut joulukalentereistani ja joita en itse pidä. Joulukalentereista on muuten tulossa joulun jälkeen koostepostaus. Olkoon tuleva arvonta siis vaikka arvonta arkeen paluun kunniaksi! Eli jos nyt joulun arvonnoissa ei napsahda palkintoa kohdallesi, tule kokeilemaan tammikuun puolella, jos vaikka minun arvonnassani onnistaisi!

Millaisiin epätavallisiin juttuihin te olette käyttäneet kynsilakkoja? 

 
I made some christmas decorations with nailpolish. And it was so much fun!

5 kommenttia:

tuula kirjoitti...

Mahtava idea,Kynsilakasta on moneksi,itse liimailen sukkahousuista silmäpakoja ja laitan vetoketjun päälle kirkasta lakkaa jos vetoketju meinaa ruveta aukeamaan.Tämä auttaa ja saan taas käyttää housuja (tai mitä ikinä liimaankaan) monta kk eteenpäin.

Ihania palloja olet tehnyt ja nyt minäkin voin hyödyntää jämäpullot tuolla idealla.

Hyvää joulua !

Suvinen kirjoitti...

Itse olen tehnyt omakuvan kynsilakoilla :D Kun lakkaa on isompi määrä haju on kyllä kamala...itse onneksi tein työni koulussa, jossa oli sellaiset ilmastointiputket, jotka vetivät höyryt itseensä. Niitä pystyi siis siirtämään ihan oman työn kohdalle. Lisäksi olen koristellut juomalasin pohjia lakalla. Pesuahan ne eivät enää kauheasti kestä, mutta kamalan nättejä niistä tuli :)

Nuo pallot on kyllä ihana idea! Itsekin olen muutaman pallon koristellut noin :)

VanessaAurora kirjoitti...

Itse olen käyttänyt kynsilakkaa patsaiden maalaamiseen. Siis esimerkiksi kaikki varmaan tietää ne pienet muoviset lasten lelueläimet niin niitä voi maalata ihan vaikka hopealla kynsilakalla. Askartelukaupoista saa myös ihan maalaamiseen tarkoitettuja koriste-eläimiä, mutta ne on yleensä vähän isompia.
Olen käyttänyt kynsilakkaa myös hiuspinnien koristelemiseen. Siihen sopii erityisesti glitterlakat. Myös kynsikoristeet (helmet, timantit jne) sopii hyvin hiuspinneihin :D

taina kirjoitti...

Mun pitäs lakata kynsilakalla yks ruostuneen tai väriä muuttaneen metallisen bambi rintaneulan pinta.Tarvii laittaa to-do-listalle. Kivoja palloja:)

Niniane kirjoitti...

T.L: Hyviä vinkkejä sinulla kynsilakan hyödyntämiseen! Ja oikein hyvää joulua myös sinulle! :)

Suvinen: Vau, kuulostaapa hienolta tuo omakuvan teko! Kyllä tämä pallojenkin maalaus sai aikaan aikamoisen kynsilakan katkun, joten tuuletusikkunat ja takapihan ovi olivat kyllä kaikki auki kun palloja maalasin. :D

VanessaAurora: Hyviä vinkkejä sinullakin! Kyllä kynsilakasta on moneen! :D

taina: Kiitos paljon! Hienoa lukea teidän kommenteista, mihin kaikkeen kynsilakkaa voikaan hyödyntää! :)